Tjongerschans ziekenhuis entree

Zorg

Tjongerschans Ziekenhuis

Om patiënten van de doelgerichte informatie te voorzien op poliklinieken en algemene wachtruimten heeft Tjongerschans Ziekenhuis er voor gekozen om gebruik te maken van Spark Narrowcasting. Er wordt gebruik gemaakt van narrowcasting op informatieschermen bij de vestigingen in Heerenveen, Lemmer en Steenwijk.

Meer informatie

Meer

Goede zorg raakt ons allemaal

Tjongerschans is een regionaal ziekenhuis en werkt vanuit de filosofie dat de juiste zorg op de juiste plek het beste gestalte krijgt door verbindingen te leggen met patiënten en de gehele zorgketen en door in te zetten op gastvrijheid en innovatie. Als regionaal ziekenhuis werkt Tjongerschans daarom nauw samen met huisartsen, zorgorganisaties, zorgverzekeraars en de overige ziekenhuizen in Friesland.

Het project
Tjongerschans Ziekenhuis zet voor het gebruik van Spark Narrowcasting schermen in voorzien van een geïntegreerde player. De LG webOS displays beschikken over de juiste lichtopbrengst voor goede zichtbaarheid. Door het hele ziekenhuis en op diverse buitenlocaties zijn de poliklinieken voorzien van schermen. Op de locaties worden verschillende schermformaten ingezet. Per locatie is de strategische positie en juiste formaat van het scherm bepaalt.

Slide-indelingen
Informatie op narrowcasting-schermen bij Tjongerschans Ziekenhuis dient informatief, doelgericht en herkenbaar te zijn, zodat het bijdraagt aan een doelgerichte communicatie naar patiënten. Hiervoor zijn er slide-indelingen in de huisstijl van het ziekenhuis ontworpen. Bij het ontwerp van de indelingen is, naar de wens van Tjongerschans, rekening gehouden met het verwerken van het kenmerkende hexagoonelement. Dit element komt zeer herkenbaar in de huisstijluitingen van Tjongerschans naar voren. De slides worden geanimeerd weergegeven om de aandacht van de kijker langer vast te houden.

Op de poliklinieken bij Tjongerschans worden patiënten proactief geïnformeerd over wachttijden en eventuele uitlooptijden van een behandelend arts. Op de narrowcasting-schermen kan een patiënt precies zien hoelang de wachttijd is. Patiënten weten zo waar zij aan toe zijn zonder aan de balie na te hoeven vragen hoelang de wachttijd is. Tjongerschans maakt hiervoor gebruik van de uitlooptijdenmodule van Spark Narrowcasting. De uitlooptijdenmodule maakt het eenvoudig voor een baliemedewerker van de polikliniek om aan te geven of er sprake is van uitlooptijden van een behandelend arts.

Voor eenvoudig beheer van applicatiegebruikers zal Tjongerschans gebruik gaan maken van de Single Sign-On integratie. Meer weten over onze SSO-integratie? 

Bevinding Tjongerschans Ziekenhuis
Barbara Nota - Communicatieadviseur
“Zowel de voorbereiding, implementatie en realisatie zijn goed begeleid door Spark. Het eindresultaat mag er zijn. De patiënten worden tijdens het wachten geïnformeerd over ziekenhuis gerelateerde zaken, maar ook over het actuele nieuws en het weer in de regio, wat wachten een stuk aangenamer maakt. Het systeem waar de content wordt gemaakt werkt eenvoudig en biedt ondertussen veel mogelijkheden voor variatie.“

Meer informatie

Call to action

Een doelgerichte informatievoorziening in de Zorg

Neem contact met ons op

Lees onze andere casussen

Ben jij onze volgende Sparker?

Neem contact op