Overheid

Talentperron

Sinds mei 2021 vind je op het Harm Buiterplein in Groningen het Talentperron. Het Talentperron is een nieuw dienstverleningsconcept vanuit een gezamenlijk initiatief tussen UWV en gemeente Groningen. Bij de opzet van het Talentperron waren zij op zoek naar een vorm om visuals op een attractieve manier te presenteren zodat dit bijdraagt aan de gewenste sfeer en uitstraling. Vanuit deze wens kwamen zij in contact met ons. Gezamenlijk met Spark is ervoor gekozen om meerdere informatiezuilen met narrowcasting te gaan inzetten.

Meer informatie

Meer

Op maat gemaakte “reis” door het Talentperron

Talentperron
Talentperron is een plek voor mensen van alle leeftijden. Iedereen die zich wil oriënteren op de eerste of vervolgstappen in zijn of haar loopbaan. Samen met een gids van Talentperron ontdek je je route naar werk, opleiding of een andere vorm van deelname aan de samenleving. Talenten en wensen vormen het vertrekpunt. Talentperron is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Groningen en het UWV. Met een divers instrumentarium wordt er bereikt dat deelnemers een op maat gemaakte “reis” door het Talentperron maken richting een volgende stap in hun loopbaan.

Het project
Talentperron maakt gebruik van een aantal dubbelzijdige informatiezuilen van het merk diz, de zuilen zijn voorzien van een interactief touch-scherm en een narrowcasting scherm voor het tonen van inspirerende video’s en afbeeldingen waarbij de sfeer van werk wordt uitgebeeld vanuit verschillende beroepen. Ook zijn er aankondigingen te zien van werk events.

Voor de interactieve kant van het scherm is door Talentperron een website ontwikkeld waar bezoekers met behulp van de touch- functionaliteit de benodigde informatie kunnen opzoeken. Alle zuilen hebben een strategische positie in het Talentperron, zodat bezoekers tijdens hun bezoek geïnspireerd raken en benodigde informatie gemakkelijk tot zich kunnen nemen.

Naast narrowcasting maakt het Talentperron gebruik van een touch-scherm met Kiosk oplossing. Dit biedt bezoekers de gelegenheid om websites te bekijken. Met Kiosk wordt een afgeschermde browser omgeving aangeboden. Men kan hiermee enkel websites bezoeken die door Talentperron zijn opgegeven.

Samen met de vormgever van het Talentperron zijn de slide-indelingen voor narrowcasting in de nieuwe huisstijl opgebouwd. De slide-indelingen zijn in portrait positie opgebouwd aangezien de schermen in de informatiezuilen portrait zijn. Het voordeel hiervan is dat afbeeldingen van geprinte posters eenvoudig opgenomen kunnen worden in de afspeellijst.

Bevindingen Talentperron
Jose Gatsonides (Kwartiermaker Talentperron) 
Wij zijn erg blij met de toevoeging van de narrowcasting op het Talentperron. Het biedt de mogelijkheid bezoekers op een toegankelijke manier te inspireren met onder andere sfeerbeelden. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om op een snelle en interactieve manier informatie te delen’ Het systeem achter de narrowcasting is erg gebruiksvriendelijk.

Voor meer informatie zie www.talentperron.nl

Meer informatie

Call to action

Zorg voor een doelgerichte informatievoorziening

Neem contact met ons op

Lees onze andere casussen

Ben jij onze volgende Sparker?

Neem contact op