Onderwijs

Noorderpoort

Bij Noorderpoort wordt al geruime tijd gebruik gemaakt van Spark Narrowcasting. In 2022 zijn alle schermen vernieuwd! Door de jaren heen is narrowcasting uitgegroeid tot een volwaardig communicatiemiddel voor het informeren van studenten over bijvoorbeeld (onderwijs)nieuws, lesroostering, activiteiten, OV-informatie of energieverbruik d.m.v. een energiedashboard.

Meer informatie

Meer

Noorderpoort klaar voor de toekomst

Noorderpoort
Noorderpoort is met 16 scholen in stad en ommeland één van de grootste mbo-opleiders van Noord-Nederland. Maar ze kiezen voor ‘klein’. Ze hebben overzichtelijke scholen, met een eigen karakter, waar iedereen elkaar kent. Bij Noorderpoort leer je een vak. Je leert nieuwe skills. Je leert hoe jouw (toekomstige) beroep zich elke dag weer ontwikkelt. Wil je vandaag automonteur worden, dan weet je morgen alles van elektrisch rijden. En de winkel waar je wilt gaan werken? Die doet straks alles online. De wereld verandert. En Noorderpoort ook. Noorderpoort helpt je om het beste uit jezelf te halen. Aan het begin van je loopbaan of als je toe bent aan een volgende stap. Bij Noorderpoort kun je je een leven lang ontwikkelen. Want goede vakmensen leren. Altijd.

Het project
Om narrowcasting de komende jaren zo effectief mogelijk in te zetten heeft Noorderpoort een vervangingsronde voor de hardware uit laten voeren. Spark heeft hier een uitgebreid advies voor uitgebracht. Hierbij is gekeken naar het juiste schermformaat per positie, rekening houdende met kijkafstand en lichtopbrengst. Noorderpoort heeft daarbij de overstap gemaakt van een scherm met externe player naar de LG webOS oplossing van Spark: Een LG display met interne webOS player voorzien van Spark software. De schermen zijn in de voorbereiding door Spark voorzien van software en geleverd, en geïnstalleerd door Bano, de AV leverancier van Noorderpoort. Bij enkele afzonderlijke AV oplossingen worden nog players ingezet, zoals bij de aansturing van een Videowall of gebruik van een beamer.

Door de jaren heen is narrowcasting uitgegroeid tot een volwaardig communicatiemiddel voor het informeren van studenten over bijvoorbeeld (onderwijs)nieuws, lesroostering, activiteiten, OV-informatie of energieverbruik d.m.v. een energiedashboard. De informatieschermen hangen in de kantine, bij de receptie en in de gangen van de scholen.

Slide-indelingen
In de Spark applicatie staan slide-indelingen klaar, geheel vormgegeven in de huisstijl van Noorderpoort. Gebruikers kunnen eenvoudig en snel informatie plaatsen op de schermen conform huisstijl. Informatie wordt centraal aangeboden door de afdeling Marketing & Communicatie en decentraal door gebruikers van de scholen zelf. Zo krijgen scholieren continu actuele informatie te zien.

Alle schermen zijn tijdens de vervangingsronde gestructureerd voorzien van een herkenbare en duidelijke naamgeving in de applicatie. Dit zorgt voor een overzichtelijke applicatie-omgeving.

Bevindingen Noorderpoort
Arnoud van Duren (ICT) 
“Door een goede samenwerking tussen de twee partijen Bano en Spark Narrowcasting hebben wij een mooie slag kunnen maken om al onze bestaande narrowcasting systemen te upgraden naar de nieuwste schermen en de ingebouwde techniek. Hierdoor is Noorderpoort weer klaar voor de toekomst en kunnen wij onze studenten en medewerkers weer goed en snel informeren vanuit zowel de scholen als afdeling Marketing & Communicatie.”

 

Meer informatie

Call to action

Zorg voor een doelgerichte informatievoorziening

Neem contact met ons op

Lees onze andere casussen

Ben jij onze volgende Sparker?

Neem contact op