Overheid

Gemeente Midden-Groningen

In het nieuwe "Huis van Cultuur en Bestuur" in Midden-Groningen maken de gemeente, Kielzog en Bibliotheek gebruik van Spark Narrowcasting. In het Huis van Cultuur en Bestuur hangen op centrale plaatsen narrowcasting schermen. Om optimaal gebruik te maken van de bezetting van vergaderruimtes zijn kantoorruimtes voorzien van Spark Rooms.

Meer informatie

Meer

Huis van Cultuur en Bestuur

Het nieuwe "Huis van Cultuur en Bestuur" is duurzaam en aardbevingsbestendig gebouwd naar de eisen van deze tijd. Bijvoorbeeld door het gebruik van zonnepanelen. In het Huis van Cultuur en Bestuur komen de bibliotheek, Kielzog (theater, muziekschool en Grand Café) en het gemeentehuis van Midden-Groningen onder één dak samen.

Het project
Tijdens de bouw van gemeentehuis Midden-Groningen heeft de narrowcasting op 3 locaties een live-stream laten zien van de voortgang. Nu het Huis van Cultuur en Bestuur opgeleverd is wordt door het hele Huis van Cultuur en Bestuur, Spark Narrowcasting ingezet. Er hangen schermen in de algemene ruimtes, het Kielzog theater, bibliotheek en in de huiskamers. De Digital Signage displays zijn van verschillende afmetingen en worden qua oriëntatie zowel portrait als landscape ingezet.

Spark Narrowcasting heeft de slide-indelingen set volledig in de huisstijl opgebouwd voor de gemeente Midden-Groningen. Medewerkers en bezoekers krijgen via de schermen diverse informatie te zien. Denk bijvoorbeeld aan instructievideo’s, regionaal nieuws, openingstijden en nieuws uit de gemeente.

De gemeente Midden-Groningen wil de kantoorruimtes zo effectief mogelijk benutten. Om optimaal gebruik te maken van de bezetting zijn de vergaderruimtes voorzien van Spark Rooms. Medewerkers reserveren gemakkelijk via TopDesk een ruimte. Het Spark Rooms display bij de ruimte toont of de ruimte beschikbaar of bezet is.

Op aparte informatieschermen toont de gemeente-informatie uit het werkplekbeheerplatform van Flexwhere. Medewerkers zien gemakkelijk en duidelijk welke flexplek nog beschikbaar is. Naast het tonen van de werkplekbezetting van Flexwhere bestaat de mogelijkheid om andere informatie te tonen.

Een high brightness display in de hal toont de openingstijden van het gemeentehuis, op deze wijze worden bezoekers die voor een dichte deur staan van deze informatie voorzien. Dit scherm heeft andere specificaties, bij zo’n scherm wil je meer lichtopbrengst hebben zodat het nog goed leesbaar is.

Bevindingen Gemeente Midden-Groningen
Roos van der Meer — Communicatieadviseur 
"De gemeente Midden-Groningen is erg blij met de nieuwe narrowcasting en Spark Rooms. We kunnen informatie nu goed delen. Met onze inwoners, maar ook met onze collega’s. Bij de vergaderruimtes is het heel handig om direct te zien of je de ruimte kunt gebruiken of niet. Het systeem werkt erg gemakkelijk omdat de slides in de huisstijl gemaakt zijn. Voor ons is het dus gemakkelijk te beheren. We hoeven alleen de tekst en een foto te plaatsen en dan is de slide klaar."

Meer informatie

Lees onze andere casussen

Ben jij onze volgende Sparker?

Neem contact op