Publieke sector

Forum Groningen

De komst van het Forum heeft de skyline van Groningen definitief veranderd. Een natuurstenen kolos, gekenmerkt door zijn markante vorm. Een gebouw waar iedereen wel een mening over heeft. Met een dakterras vanaf waar je op heldere dagen Assen kunt zien liggen. 

Meer informatie

Meer

Het Forum blinkt uit in moderniteit

Achter de schuifdeuren schuilt een piramide vol cultuur. Exposities, talkshows, evenementen, de nieuwste films… Het Forum is dé plek waar nieuwsgierige mensen elkaar ontmoeten. Het is tevens de thuishaven van het vernieuwde Storyworld en de Groningse VVV.

Wie op de begane grond staat en omhoog kijkt ziet een aaneenschakeling van futuristische roltrappen. Het strakke design oogt steriel. Gigantische digitale informatieschermen maken fysieke posters overbodig – actuele content is er altijd en overal, op elke verdieping. Van de parkeergarage tot de sky-lounge.

Samenwerking
Het Forum heeft gezocht naar een partij die actief meedenkt over de mogelijkheden van narrowcasting. Het ging om meer dan vijftig schermen op de hoofdlocatie en nog eens acht in wijkfilialen. Voorwaarden: lean-and-mean, gebruiksvriendelijk en voldoen aan gestelde eisen.

Met trots kunnen we melden dat deze partij is gevonden in Spark Narrowcasting.

Het Project
Op nagenoeg elke verdieping van het Forum hangt een narrowcasting-scherm. Deze worden door de interne afdeling Marketing & Communicatie voorzien van content.

Er zijn ook een aantal unieke schermen. Zo staan er bij beide ingangen abri’s die informatie laten zien die zowel binnen als buiten het gebouw zichtbaar is. Daarnaast is er het kunstobject WalkWithMe ontworpen door Studio Peter Musschenga. Het kunstobject heeft maar liefst dertien schermen en acht players. Vijf players voorzien hierbij twee schermen van data. Middels twee touch-schermen kunnen bezoekers zelf informatie opvragen.

Op de begane grond hangt een indrukwekkend LED-scherm. 8,60 bij 4,80 meter met 4K Uhd-resolutie. In overleg met het Forum is er voor deze display een speciale template gemaakt, met daaraan gekoppeld twee players die het scherm voorzien van diverse content.

In de bibliotheek zijn tussen de boeken 19 inch-schermen ingebouwd. Deze tonen de programmering en hoogtepunten van het Forum.

Tot slot zijn er op meerdere locaties in het gebouw schermen geplaatst die specifieke informatie tonen. Onder meer in Wonderland, Smartlab en Storyworld.

Koppelingen
Er is een koppeling gerealiseerd met Yesplan voor het tonen van de agenda, het aankondigen van activiteiten en het uitlichten van evenementen die bijna uitverkocht zijn. Tevens is er op verzoek van het Forum een schakeling gerealiseerd met DVHN, Twitter, Instagram en YouTube.

Realisatie
De huisstijl van het Forum is ontwikkeld door G2K. In een gezamenlijke sessie hebben we de puntjes op de i gezet, om zo het maximale resultaat te behalen. De afdeling Marketing & Communicatie van Forum heeft in samenwerking met Spark Narrowcasting gekeken naar de inrichting van diverse applicaties. Vanuit het Forum is vooraf bepaald waar de schermen moesten komen. De testsessie, kort voor de opening, was succesvol. 

Op 29 november 2019 opende het Forum de deuren voor het publiek. Het complex heeft inmiddels diverse prijzen gewonnen, waaronder die voor Beste Gebouw van het Jaar 2020.

Meer informatie
Grote led wall voorzien van content aangestuurd door narrowcasting van Spark.

Lees onze andere casussen

Ben jij onze volgende Sparker?

Neem contact op