Onderwijs

dr. Aletta Jacobs College

Het dr. Aletta Jacobs College maakt nuttig gebruik van Spark Narrowcasting om informatie op een visueel aantrekkelijke en effectieve manier te communiceren. Door algemene informatie en aankondigingen via Narrowcasting te tonen, kunnen studenten en medewerkers snel op de hoogte worden gebracht van belangrijke zaken die spelen op school.

Meer informatie

Meer

Visitekaartje voor de school

dr. Aletta Jacobs College
Het dr. Aletta Jacobs College is een openbare middelbare school met een breed onderwijsaanbod en is door het werken in deelscholen tegelijkertijd verrassend kleinschalig. Op het Aletta vinden ze het belangrijk dat je niet alleen kennis opdoet, maar ook andere vaardigheden leert.

Het project
Bij binnenkomst van de centrale hal op de hoofdlocatie hangen drie grote informatieschermen opvallend naast elkaar. Ook is de kantine van het praktijkgebouw voorzien van een informatiescherm. De informatie op elk scherm kan afzondelijk worden beheerd door de afdeling communicatie en ICT. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en mogelijkheden om verschillende soorten informatie weer te geven. 

De informatieschermen tonen dynamische en aantrekkelijke content wat de aandacht trekt. Bijvoorbeeld informatie over ouderavonden, inspirerende video’s, openingstijden, leswijzigingen of aankondigingen. Ook is het mooi om te zien dat activiteiten of behaalde resultaten van leerlingen worden getoond, wat de betrokkenheid van studenten en medewerkers vergroot. Dit alles draagt bij aan een efficiënte communicatie van belangrijke informatie binnen de schoolgemeenschap.

Voor het publiceren van de informatie op de schermen maakt dr. Aletta Jacobs College gebruik van slide-indelingen opgemaakt in eigen huisstijl. Hierdoor kan eenvoudig en snel informatie geplaatst worden op de schermen zonder om te hoeven kijken naar de opmaak. Voor het tonen van roosterwijzigingen wordt gebruikgemaakt van de rooster module in Spark Narrowcasting. De school zorgt voor actuele roosterinformatie, Spark zorgt voor de duidelijke weergave op de schermen. Om de narrowcasting afspeellijst af te maken wordt deze aangevuld met een lokale nieuwsfeed en het tonen van het weerbericht. 

Bevindingen dr. Aletta Jacobs College
Gerrit Pama (Hoofd Facilitaire Dienst)
Het dr. Aletta Jacobs College is erg blij met de prachtige schermen, informatie kan snel worden gedeeld en het geeft bij binnenkomst een professionele indruk voor leerlingen, medewerkers en bezoekers. De samenwerking met Spark verloopt vlekkeloos, Spark heeft goed naar de wensen van het dr. Aletta Jacobs College geluisterd waardoor het een visitekaartje voor de school is geworden.”

Meer informatie

Call to action

Zorg voor een doelgerichte informatievoorziening

Neem contact met ons op