Zorg

Dijklander Ziekenhuis

Spark Narrowcasting levert software voor alle locaties van Dijklander Ziekenhuis. Het Dijklander Ziekenhuis telt 270 medisch specialisten, 3.000 medewerkers verdeeld over 4 locaties en is geworteld in de regio’s Waterland en West Friesland waar het zorg biedt aan al haar inwoners. Dijklander wil een ziekenhuis zijn waar zowel bezoeker als patiënt zich welkom voelt.

Meer informatie

Meer

Juiste informatievoorziening

Een belangrijk onderdeel van thuisvoelen is goede informatievoorziening. Dijklander Ziekenhuis geeft aan: “Ondanks de opkomst van smartphones bestaat bij onze patiënten de behoefte aan informatie over het uitlopen van spreekuren, het voorstellen van zorgverleners en voorlichting over specifieke behandelingen. Om die reden is er gekozen te investeren in narrowcasting”.

Het ziekenhuis heeft eind 2018 een uitvraag gedaan bij meerdere partijen voor het leveren van narrowcasting-software en bijbehorende players. Het Dijklander Ziekenhuis heeft zelf de schermen in bezit. Spark sluit het beste aan bij de uitgevraagde behoefte van het ziekenhuis om optimaal te kunnen informeren en levert nu voor alle 4 locaties de software en de bijbehorende 90 players aan. 

Gebruiksvriendelijk
De geïmplementeerde oplossing biedt de mogelijkheid om decentraal content te beheren met een regiefunctie voor de afdeling marketing & communicatie. In een kick-off training worden alle gebruikers getraind waardoor elke gebruiker in staat is informatie te kunnen plaatsen. Door een gedetailleerde planningstool in de applicatie kan content gevuld worden wanneer gebruikers tijd hebben. 

Qmatic koppeling
Er is op een aantal poli’s een koppeling gerealiseerd met Qmatic, het oproepsysteem. Op onder andere de locatie in Hoorn is Qmatic geïntegreerd met de narrowcasting. Zo kan men aanvullende informatie toevoegen en communiceert men vanuit één kanaal. 

Gegarandeerd veilig
Spark garandeert dat eigen data van het Dijklander Ziekenhuis nooit het eigen netwerk van het ziekenhuis verlaat. Spark hoeft en heeft geen toegang tot data van het Dijklander Ziekenhuis en waarborgt hiermee de security van vertrouwelijke gegevens.

Succesvol opgeleverd
Op 1 januari is de implementatie van start gegaan. Dijklander Ziekenhuis is uitermate content met de implementatie en applicatie. Het gewenste resultaat is mogelijk geworden; op een veilige manier doeltreffender en simpeler de bezoekers en patiënten van het ziekenhuis kunnen voorzien van relevante en actuele informatie. 

Achtergrond
Dijklander Ziekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Waterlandziekenhuis in Purmerend en het Westfriesgasthuis is Hoorn. Sinds april 2017 zijn de ziekenhuizen gefuseerd, met vestigingen in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam. Meer informatie over Dijklander Ziekenhuis vind je hier.

Meer informatie

Lees onze andere casussen

Ben jij onze volgende Sparker?

Neem contact op