Canisius Wilhelmina Ziekenhuis entree.

Zorg

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) maakt gebruik van Spark Narrowcasting om patiënten, bezoekers en medewerkers zo goed mogelijk te informeren tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. De applicatie van Spark Narrowcasting draait niet alleen op de hoofdlocatie in Nijmegen, maar ook op de buitenlocaties Druten, Waalsprong en polikliniek Jonkerbosch.

Meer informatie

Meer

Patiëntencommunicatie naar een hoger niveau

CWZ is één van de 27 topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland. Het ziekenhuis heeft vrijwel alle medisch specialismen in huis en een eigen spoedeisende hulp en IC. Als topklinisch ziekenhuis bieden ze waardevolle en zinnige zorg voor de regio Nijmegen. Mensen die hulp en zorg nodig hebben, staan al 170 jaar op de eerste plek. Wat voor hen het beste is, beweegt CWZ tot de dag van vandaag.

Het project
CWZ was op zoek naar een manier om de patiëntencommunicatie naar een hoger niveau te tillen en wilde een eenvoudige, complete en vooral gebruiksvriendelijke user-interface. Het ziekenhuis heeft dit gevonden in Spark Narrowcasting en wilde in een korte periode over naar het nieuwe systeem. Om dit te kunnen realiseren is er gekozen voor een overstap in twee fasen.

In de eerste fase zijn de players achter de huidige schermen vervangen en is de applicatie ingericht naar de wensen en behoeften van het ziekenhuis. Er waren twee belangrijke wensen: het kunnen tonen van algemene of afdelingsspecifieke informatie en het weergeven van realtime wachttijden en uitlooptijden. Dit laatste is mogelijk gemaakt met de uitlooptijdenmodule van Spark Narrowcasting. Patiënten en bezoekers ontvangen zo altijd de meest actuele informatie tijdens hun verblijf of bezoek. De tweede fase bestaat uit het vervangen van de huidige verouderde schermen. De informatieschermen worden organisatiebreed ingezet. De professionele Digital Signage-schermen zijn van verschillende afmetingen en kunnen zowel portrait als landscape worden opgehangen. De positie en het formaat van de schermen is strategisch bepaald, rekening houdend met lichtopbrengst en zichtbaarheid.

Slide-indelingen
De slide-indelingen in de applicatie zijn volledig opgemaakt in de huisstijl van CWZ. Daarbij zijn alle slides met behulp van animaties opgebouwd. Door het tonen van geanimeerde beelden op de schermen houd je de aandacht van de kijker langer vast. Bewegend beeld maakt de boodschap nog sterker. Om content nog doeltreffender te maken, gebruikt het ziekenhuis thema-slides met bijbehorende kleuren en/of losse elementen. Dankzij de losse elementen is het mogelijk om citaten extra uit te lichten.

Uitlooptijdenmodule
De uitlooptijdenmodule van Spark is aangepast naar wens van CWZ. Het ziekenhuis gebruikt de module om patiënten inzicht te geven in de eventuele uitlooptijd van een behandelend arts op de polikliniek. Op de schermen kan een patiënt precies zien hoelang de wachttijd is. Patiënten weten zo waar ze aan toe zijn zonder aan de balie te hoeven vragen hoelang de wachttijd nog is. De module maakt het beheer over uitlooptijden voor een baliemedewerker op de polikliniek een stuk eenvoudiger.

Bevindingen CWZ 
Melinda Engelen (communicatieadviseur) en Mary de Weerd (adviseur patiëntenvoorlichting)
“Vanuit CWZ waren we op zoek naar een gebruiksvriendelijk systeem. Niet alleen voor de beheerders, maar ook voor de gebruikers op elke afdeling. Dit hebben we gevonden bij Spark. Het systeem werkt eenvoudig, snel en biedt veel verschillende mogelijkheden. Wat we naast de werking van het systeem ook belangrijk vonden, was de support en het contact met de leverancier. Spark is een leuke club, heeft veel expertise in huis, luistert goed naar wat de klant vraagt, is flexibel en heeft korte lijnen. Daar zijn we erg blij mee. Uiteindelijk heeft dit er mede voor gezorgd dat we in een korte tijd over konden gaan naar het nieuwe systeem en er moderne slides zijn gemaakt die aansluiten op de huisstijl van CWZ.”

 

Meer informatie

Call to action

Een doelgerichte informatievoorziening in de Zorg

Neem contact met ons op

Lees onze andere casussen

Ben jij onze volgende Sparker?

Neem contact op