Kamerlingh Onnes Narrowcasting

Onderwijs

Kamerlingh Onnes

Kamerlingh Onnes heeft besloten om Spark Narrowcasting te gebruiken om haar leerlingen op de hoogte te houden van roosterwijzigingen. Dankzij een integratie met hun roosterwijzigingen software Zermelo kan de school deze oplossing efficiënt benutten.

Meer informatie

Roosterwijzigingen en mededelingen op schermen

Roosterwijzigingen en mededelingen op schermen

Het project
Als onderdeel van Openbaar Onderwijs Groningen heeft Kamerlingh Onnes besloten om een pilot te starten met Spark Narrowcasting. Deze pilot wordt uitgevoerd binnen de scholengroep, waarbij Kamerlingh Onnes fungeert als testlocatie. Na uitgebreide gesprekken en advies is de benodigde hardware geleverd bij Spark Narrowcasting. Vervolgens heeft Spark Narrowcasting gezorgd voor de assemblage, waarna de schermen zijn afgeleverd bij Kamerlingh Onnes voor verdere installatie door hun eigen leverancier.

Er zijn schermen met diverse afmetingen geïnstalleerd. De schermen zijn bij de receptie, in de aula, de hangout en diverse trappenhuizen opgehangen om de leerlingen te kunnen voorzien van de roosterwijzigingen en andere informatie. Leerlingen, medewerkers en ouders worden geïnformeerd met informatie op de schermen.

Roosterwijzigingen en belangrijke informatie
Naast de roosterwijzigingen worden er ook mededelingen, welkomstmededelingen en presentatie aankondigen met plattegronden voor bezoekers getoond op de betreffende schermen. Op het scherm in de hangout is specifiek gekozen om de bustijden toe te voegen naast de roosterwijzigingen. Per scherm kan aangegeven worden welke informatie op dat punt in de school belangrijk is en iets toevoegt. Er zijn op maat gemaakte slide-indelingen ontworpen in de huisstijlkleuren van Kamerlingh Onnes.

In de afspeellijst zijn de RSS-feeds van het Jeugdjournaal, weerbericht en bustijden opgenomen. Door voor Spark Narrowcasting te kiezen zijn de leerlingen, medewerkers en ouders nu altijd goed geïnformeerd over actuele zaken.

Bevindingen Kamerlingh Onnes
Jorim van der Boon (Teamleider vmbo-tl / Coördinator ICT Kamerlingh Onnes)
"We zijn vanaf het begin direct goed begeleid door Spark Narrowcasting in dit traject. Samen met de accountmanager hebben we een eerste verkenning van het pand en de beste locaties voor de schermen gedaan en heeft Spark een demo laten zien van hun narrowcastingsoftware. We waren direct overtuigd van het intuïtieve softwarepakket waarmee we zouden gaan werken. Alles is vrijwel vlekkeloos verlopen tijdens de installatie en de laatste aanpassingen die gedaan moesten worden, om in onze wensen te voorzien, zijn adequaat en snel opgepakt. We hebben veel vertrouwen in Spark en zijn blij dat we voor deze partij gekozen hebben."

Meer informatie

Call to action

Zorg voor een doelgerichte informatievoorziening

Neem contact met ons op

Lees onze andere casussen

Ben jij onze volgende Sparker?

Neem contact op