Huisman Equipment zware constructie installaties.

Industrie

Huisman

Om de communicatie en betrokkenheid met medewerkers en bezoekers te vergroten is Huisman gestart met Spark Narrowcasting op het hoofdkantoor in Schiedam. Vervolgens zal de communicatie via informatieschermen uitgerold worden op andere wereldwijde locaties. Één van de wensen van Huisman is dat content direct vanuit Microsoft Sharepoint toegevoegd kan worden aan narrowcasting.

Meer informatie

Meer

Versterkt de communicatie en betrokkenheid met medewerkers

Huisman
Huisman ontwerpt, fabriceert en onderhoudt zware constructie installaties voor ’s werelds meest vooraanstaande bedrijven in de markten voor duurzame energie, olie en gas, civiele werken, naval en recreatie. Het productassortiment bestaat uit kranen, offshore wind tools, pijpleg- en boorinstallaties en speciale projecten.

Het project
Tijdens de project uitrol was Huisman al in bezit van professionele schermen. Deze schermen zijn voorzien van players voor het mogelijk maken van Spark Narrowcasting. Ook worden er schermen ingezet met een interne player op basis van LG webOS. 

De afdeling communicatie van Huisman zorgt voor een effectieve invulling van de content voor narrowcasting. Om eenvoudig en snel een boodschap te delen hebben we een op maat gemaakte set slide-indelingen beschikbaar gesteld met kenmerkende huisstijl elementen. Als multinational maken ze hierbij gebruik van de engelse versie van de applicatie.

Medewerkers worden op een laagdrempelige wijze geïnformeerd over (intern) nieuws en updates binnen de organisatie, zoals bijvoorbeeld de oplevering van een product, een nieuwe safety campagne, verschillende bedrijfsactiviteiten, catering en diverse campagne- en product video’s. Informatie die kan bijdragen aan een positieve werkomgeving en er voor zorgt dat medewerkers op de hoogte blijven van wat er binnen de organisatie speelt. Via een scherm in de bezoekersruimte, worden bezoekers geïnformeerd over de Huisman producten en waar Huisman voor staat.   

Het was voor Huisman cruciaal om de mogelijkheid te hebben om content direct vanuit hun eigen Microsoft Sharepoint omgeving toe te voegen aan narrowcasting. Na het succesvol demonstreren van deze functionaliteit tijdens een pilot, is Huisman gestart met het gebruik van onze narrowcasting.

Microsoft Sharepoint koppeling
De gerealiseerde Sharepoint koppeling maakt het voor Huisman mogelijk om rechtstreeks video’s en afbeeldingen te uploaden uit haar Sharepoint omgeving in Spark Narrowcasting. Onze ontwikkelaars hebben samen met een Sharepoint specialist deze technisch complexe koppeling ontwikkelt. 

De klant bepaald zelf tot welke mappen Spark toegang krijgt, wij configureren in de applicatie de juiste mappen op organisatie- of locatieniveau. Zo is het mogelijk dat Spark gebruikers op zijn of haar niveau kunnen kiezen welke informatie uit de Sharepoint omgeving getoond gaat worden in een afspeellijst.

Bevindingen Huisman
(Communication advisor)
“Bij het zoeken naar een nieuw narrowcasting systeem was onze wens duidelijk: het moest gebruiksvriendelijk met een koppeling naar onze eigen Sharepoint omgeving. Het systeem van Spark heeft dit allemaal, we zijn hier dan ook heel blij mee. Content vullen is binnen no time gedaan. De ontworpen slide-indelingen zien er mooi uit en zijn geheel in lijn met onze huisstijl.

Meer informatie

Call to action

Zorg voor een doelgerichte informatievoorziening

Vraag gratis demo aan

Lees onze andere casussen

Ben jij onze volgende Sparker?

Neem contact op