Overheid

Afeer

In november 2023 werd het splinternieuwe pand van Afeer aan de Winschoter Hogebrug in gebruik genomen, compleet met de technologie van Spark Narrowcasting. Het voornemen was om intensiever met narrowcasting te werken en om een zo optimaal mogelijk rendement uit de schermen te halen. En dat is gelukt!

Meer informatie

Belangrijke informatie en productieplanning

Afeer in het kort
Afeer is het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde. Mensen die zelf niet of moeilijk aan een baan kunnen komen worden door Afeer geholpen. Daarnaast organiseert Afeer dagelijks werk voor medewerkers met een arbeidsbeperking. Afeer zet zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt en is bruggenbouwer tussen overheid en bedrijfsleven. 

Het project
Verspreid over diverse locaties van Afeer hangen schermen van uiteenlopende afmetingen, allemaal zorgvuldig geplaatst en geconfigureerd. De visuele indeling van deze schermen is vormgegeven in de kenmerkende huisstijl van Afeer, waarbij de getoonde informatie varieert van de trainings- en opleidingenagenda, vacatures en huisregels tot aan nieuwtjes en instructieve video’s. Afeer besteedt op haar schermen ook aandacht aan bewustwording op het gebied van energieverbruik en gezondheid & vitaliteit.

Daarnaast heeft Afeer de optie om QR-codes toe te voegen aan diverse slides. Door simpelweg de QR-code te scannen, kan men toegang krijgen tot bijvoorbeeld de volledige opleidingengids of verhalen op de website van Afeer.

Koppeling vPlan
Op de productieafdeling zijn groot formaat-schermen geïnstalleerd waarop heldere werkinstructies worden weergegeven. Bovendien is er een koppeling met vPlan gerealiseerd. Per afdeling wordt een orderoverzicht opgehaald, zodat duidelijk is voor de medewerkers wat ze moeten doen en wat de volgende dag op de planning staat.

Spark Narrowcasting heeft Afeer niet alleen van advies voorzien over de afmetingen van de schermen, maar ook waar deze het beste geplaatst konden worden. Dit zorgt ervoor dat de getoonde informatie optimaal leesbaar en toegankelijk is voor zowel medewerkers als bezoekers, waardoor maximaal profijt wordt getrokken uit de inzet van Spark Narrowcasting.

Bevindingen Afeer
Klaas Duinkerken (Hoofd Projectbureau Produceren & Verpakken)
"Sinds begin 2024 hebben we op elke productieafdeling een scherm hangen met daaraan gekoppeld Spark Narrowcasting. We willen de afdelingen voorzien van belangrijke informatie met betrekking tot de productie. Via een eenvoudige applicatie kunnen we deze informatie delen met onze leidinggevenden op de afdelingen, maar bovenal ook met de medewerkers in de productie. In combinatie met vPlan (productieplanning) kunnen we onze planning delen met de afdeling. Ook de voortgang van de huidige order kunnen de medewerkers volgen. Ze hebben live inzicht in de orders. Naast de planning laten we ook de verzuimcijfers zien en de omzet die we met elkaar hebben gerealiseerd. Kortom is het echt een verrijking voor Afeer."

Aukje van der Lei (Communicatieadviseur)
"Ik ben heel tevreden over het nieuwe narrowcastingsysteem van Spark. Het ziet er mooi uit, helemaal vormgegeven in onze eigen huisstijl en het is praktisch in gebruik. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe slide maken en dan alle schermen aanvinken, waarop de slide zichtbaar moet zijn. Je bent dus heel snel klaar. Ook de optie om op een supermakkelijke manier een QR-code toe te voegen is heel handig. Als de lezer naar aanleiding van het bericht op het scherm meer wil weten, scant hij heel makkelijk de QR-code en komt meteen terecht op onze website waar hij meer informatie kan vinden.”

Meer informatie

Call to action

Zorg voor een doelgerichte informatievoorziening

Neem contact met ons op

Lees onze andere casussen

Ben jij onze volgende Sparker?

Neem contact op