Narrowcasting met EPIC-koppeling

23 januari 2019

Spark koppelt als eerste met EPIC

EPD leverancier EPIC geeft aan dat Spark als eerste partij het voor elkaar heeft gekregen om met een actieve push-functionaliteit vanuit EPIC, informatie te ontvangen voor narrowcasting. 

Meer informatie

Wat is Epic?

Wat is Epic?

Epic is de leverancier van een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Een EPD is een softwaretoepassing waarbij medische patiëntengegevens in het ziekenhuis digitaal bewaard en beschikbaar gemaakt worden om het zorgproces rondom een patiënt te ondersteunen.

In samenwerking met Amsterdam UMC laten we nu rechtstreeks vanuit EPIC een overzicht van de spreekuren inclusief uitlooptijden zien op de schermen. Zowel bij het Amsterdams UMC als het UMC Groningen halen we patiëntoproepen rechtstreeks uit EPIC en wordt dit getoond op het scherm, inclusief de ruimte waar deze verwacht wordt. We hebben een live export met de agenda’s van de artsen en bij het UMC Groningen is er een rechtstreekse lijn vanuit EPIC.

Het nieuwe EPD zorgt ervoor dat er vanuit één app gewerkt kan worden, één informatiebron, één systeem.  In het EPD wordt alle persoonlijke informatie bewaard, dat brengt extreme veiligheidsvoorwaarden met zich mee. Spark kan waarborgen dat de koppeling 100 procent veilig is. Bij het UMC Groningen is er intern een applicatie gebouwd die de data verwerkt. Deze blijft letterlijk op de eigen server en dus binnen het ziekenhuis om de veiligheid te waarborgen. Bij het Amsterdam UMC wordt de data vanuit EPIC in het juiste formaat op een interne server gezet en vragen de Spark-clients ook vanaf deze interne server de data op”.

Patiënten worden dus real-time direct goed geïnformeerd zonder dat dit de medische experts tijd kost. 

Meer informatie

Call to action

Sparren over wachttijden?

Neem contact met ons op