Spark hoger onderwijs

Hoger onderwijs

Narrowcasting Hoger onderwijs

Narrowcasting biedt het Hoger onderwijs de kans om eenvoudig en snel een diversiteit aan informatie te delen via digitale schermen. De toonbare informatie varieert van tentameninformatie, roosterwijzigingen en digitale posters tot aan belangrijke updates.

Boek een gratis demo

Narrowcasting in het onderwijs

Narrowcasting en het Hoger onderwijs

Een van de meest waardevolle toepassingen van narrowcasting in het Hoger onderwijs is het weergeven van gedetailleerde overzichten van tentamenzalen en specifieke tentameninformatie. Daarnaast biedt narrowcasting de mogelijkheid om digitale posters te gebruiken. Verder is narrowcasting een uitstekend middel om andere essentiële informatie te delen, zoals wijzigingen in het lesrooster, belangrijke mededelingen, veiligheidsinstructies en zelfs inspirerende quotes of berichten om de campusgemeenschap te motiveren.

 

overzicht tentamens

Waar heb ik mijn tentamen?

Waar heb ik mijn tentamen?

Het gebruik van narrowcasting schermen bij tentamenhallen verschaft studenten essentiële, actuele tentameninformatie. Een groot scherm buiten bij de ingang toont welke tentamens waar plaatsvinden, terwijl de schermen binnen verdere details en heldere bewegwijzering bieden. Deze aanpak minimaliseert stress bij studenten door te zorgen voor een heldere navigatie naar de juiste tentamenzalen.

Meer informatie
overzicht tentamens

Digitale posters

Digitale posters

Met digitale posters zorgen scholen voor een toekomstgerichte en duurzame manier van communiceren. Het vervangen van papieren posters door digitale posters spaart niet alleen het milieu door het verminderen van papiergebruik, maar zorgt ook voor een meer levendige en interactieve manier van informatieverspreiding. Dit maakt snelle updates mogelijk, wat essentieel is voor het verspreiden van actuele informatie en evenementen op de campus.

Meer informatie
Narrowcasting op scholen

Hybride lesgeven

Hybride lesgeven

In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen heeft Spark een koppeling met videoplatform Kaltura gerealiseerd via Epiphan decoders. De informatie uit de koppeling wordt getoond op een real-time video dashboard. Het dashboard toont aan docenten real-time gegevens zoals de opname- en live status, audiolevels en camerabeelden op een duidelijke 10 inch ProDVX display. Door deze integratie kunnen docenten hun colleges effectief streamen voor zowel online als fysiek aanwezige studenten, waardoor toegankelijk en flexibel onderwijs wordt gewaarborgd.

Meer informatie
Narrowcasting op scholen

Welke informatie kan worden getoond op de schermen?

Kortom, door de juiste informatie op de juiste plaats en tijd aan te bieden verhoog je de betrokkenheid van studenten, medewerkers en ouders/verzorgers met het onderwijs. Voor deze doelgerichte communicatie op maat biedt Spark Narrowcasting diverse toepassingen, integraties en koppelingen en contentadvies. Je kunt denken aan:

 • Tentamenoverzichten en tentameninformatie
 • Roosterwijzigingen
 • Aankondigingen evenementen en workshops
 • Informatie over beschikbare vacatures en stageplekken
 • Belangrijke deadlines
 • Campusmededelingen
 • Hybride lesgeven met Epiphan decorders
 • Actuele informatie over tijden van bussen en treinen
 • Weersvoorspellingen, regionaal of landelijk nieuws
 • Social media-berichten
 • De bezetting van vergader- en presentatieruimtes 
 • Inspirerende quotes en berichten
Meer informatie

Een greep uit onze Onderwijs Sparkers

Bekijk klantcases

CTA Hoger onderwijs

Benieuwd wat we voor jouw onderwijsinstelling kunnen betekenen?

Neem gerust contact op voor meer informatie.

Neem contact met ons op

Boek een demo

Of, boek een gratis demo

Boek een demo